Analytics

viernes, 17 de junio de 2022

NICOLÁS SÁNCHEZ LINARES SERÁ EL SANT JORDIET 2023

El contrabandista Nicolás Sánchez Linares va ser ahir elegit com a nou Sant Jordiet de les Festes d'Alcoi. El xiquet de casi 7 anys desempenyarà el càrrec infantil en 2023, encara que el diumenge ja s'estrenarà a la Processó del Corpus Christi. La ma innocent va ser Fernando Rius Mestre, Sant Jordiet 2020-2022, qui tenia que triar una bola a l'atzar d'entre els 14 presentats. Les filaes Navarros, Miqueros i Alcodianos tenien més possibilitats de tindre un Sant Jordiet, ja que tenien més d'un candidat. Però finalment l'únic fester de la filà Andaluces ha sigut l'escollit i la seua família materna estava molt emocionada. Són una saga festera coneguda per fer molt bé el cabo i saber rodar la navaixa amb art. Nicolás Sánchez Linares també té sang navarra, ja que el seu pare és de Pamplona. Curiosament aquest any les Festes de Sant Fermín i les Festes de Sant Jordi s'han unit més que mai. La ciutat de Pamplona ha buscat les similituds amb les Festes d'Alcoi a través dels Cartells festers. L'exposició sobre pintures dels encierros de juliol i la semblança del Xupinazo i el cant de l'Himne de Festes es pot visitar al Museu Alcoyà de la Festa.


Nicolás Sánchez Linares va al col·legi La Salle i és un alumne inquiet i nerviós que no es calla res. A les seues primeres entrevistes ha demostrat la seua sinceritat i no està disposat a fer res que no li resulte còmode. Va dir que al ser escollit Sant Jordiet 2023 es va sentir agobiat i no li agrada respondre a les preguntes dels periodistes. Els seus companys de primer de primària el descriuen com a bon company, crític, xarrador i la seua mestre creu que és irònic, despert, alegre i espavilat. És el primer Sant Jordiet de la filà Andaluces al segle XXI, ja que l'últim va ser Jorge Gonzàlez en 1999. Els populars Contrabandistes passen a ser una de les filaes amb més Sant Jordiet, ja que desde 1943 han acompanyat al Sant Jordiet 7 voltes. 

Nicolás Sánchez Linares ho va passar mal durant l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi perquè no esperava tan de protocol. La reunió es va celebrer a l'edifici modernista del Viaducte per primera volta. Feia molts anys que no hi havia tants presentats al sorteig de Sant Jordiet, degut a que la suspensió de les Festes d'Alcoi durant dos anys no va deixar que els xiquets de 9 anys s'apuntaren. Per això se sabia que desprès de la pandèmia hi hauria candidats nascuts en 2012, 2013 i 2014. Als pares i germà major de Nicolás Sánchez els toca fer un exercici d'assimilació per a que el seu fill entenga el paper important que és representar la patró de la ciutat. Esperem que el xiquet aprenga a valorar el privilegi que significa vestir el trage romà el pròxim 23 d'abril. De moment no se'l veu molt convençut, però si té ganes de llançar fletxes desde el Castell a l'Aparició de Sant Jordi. 

A Nicolás Sánchez li agrada el futbol, el hockey i l'art, però l'assignatura que odia són matemàtiques. A més a més, el xiquet de la Salle representarà al Sant Jordiet quan la seua escola concertada celebra el 75 aniversari desde que va aparèixer com a institució a Alcoi. La comunitat educativa i religiosa lasaliana està molt contenta de tindre un Sant Jordiet desprès de 15 anys. L'almogàver Jacobo Cerdà va ser l'últim Sant Jordiet de la Salle al 2008 i l'anterior va ser Rafael Silvestre en 1990. Curiosament Óscar Martínez va ser el Sant Jordiet de la Salle de 1985 i ara és l'ambaixador moro.

La vesprada del 16 de juny de 2022 també va ser inoblidable per a Jesús Mullor i Salvador Micó. Seran els capitans cristià i moro de les Festes d'Alcoi de 2023, representant a les filaes Cruzados i Ligeros. Omar Castanyer serà el Mossèn Torregrosa de la filà Alcodianos, la qual va entregar com a fiança del càrrec un pergamí amb el llistat de xiquets que havien entregat les claus al capità cristià desde 1974. L'alférez cristià 2023 serà Miquel Jordà, que va ser l'últim Mossèn Torregrosa de la filà Alcodianos en l'any 2007. Per part de la filà Mudéjares, l'alférez moro 2023 ja era públic abans de la cancel·lació de les Festes de Moros i Cristians 2021. Alfonso Caerols serà el primer càrrec fester d'Alcoi amb diversitat funcional i al Centre Ocupacional Gormaget estan molt orgullosos. Segur que el fester palomino trencarà barreres i llançarà un missatge contra la discriminació. El conegut Jordi Peidro va entregar la fiança de la seua filà mora: Un quadre amb una il·lustració d'Al-Azraq a l'Alhambra, ja que es va exiliar a Granada abans de protagonitzar la Tercera Revolta de 1276. Juan José Olcina va agrair la bona predisposició dels càrrecs festers que han esperat 2 anys el seu moment i va fer una valoració on reflexionava com a president del Casal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites