Analytics

sábado, 10 de junio de 2023

MAURO ABELLÁN SANT JORDIET 2024

La filà Judíos no tenia un Sant Jordiet propi desde els anys 30 del segle XX i per fi s'ha acabat eixa sequera per a la bicentenària filà mora d'Alcoi. Mauro Abellán Bravo serà el pròxim Sant Jordiet de les Festes de Moros i Cristians 2024. El xiquet compleix 8 anys el dia 14 d'agost i era la última volta que podia presentar-se al sorteig de Sant Jordiet. Mauro Abellán i la seua família de 3 germans no resideix en Alcoi i tenen com a repte poder assistir a tots els actes que requereix ser la reencarnació del patró. Viuen en Madrid per qüestions laborals i Mauro Abellán estudia a un col·legi privat de Pozuelo de Alarcón. Per això no se li va poder fer cap entrevista ni la premsa local va realitzar la tradicional visita a l'escola. És un xiquet molt responsable i aplicat en Primària i que a més a més li agrada ajudar. La mare del Sant Jordiet 2024 és sevillana i per això Mauro Abellán és declara seguidor de l'equip de futbol del Betis. També participa com a monaguillo darrere dels famosos passos de Setmana Santa. La ma innocent de l'anterior Sant Jordiet contrabandista ha fet que per primera volta el Sant Jordiet siga un madrileny de família adinerada. Esperem que el Sant Jordiet 2024 estiga realment il·lusionat per representar al patró ja que en alguna ocasió s'ha notat que era més una decisió del pare i la mare per donar-se aires de grandesa. 


D'entre els 9 aspirants a Sant Jordiet 2024 hi havia 3 xiquets de la filà Alcodianos, 2 de la filà Berberiscos, 2 de la filà Miqueros i 1 de la filà Cides però la sort es va decantar per l'únic candidat de la filà Judíos. L'elecció de Mauro Abellán va sorprendre als mitjans de comunicació en l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi ja que ni tan sols el pare estava present al Campus universitari d'Alcoi on es va celebrar la reunió. Eren les 9 de la nit del dijous 8 de juny de 2023 i hi havia certa tensió per les poques explicacions que la Junta Directiva del Casal va donar respecte a la seua gestió econòmica i la renúncia, quasi destitució, del vicepresident Vicente Bas. Al seu discurs, Juan José Olcina va demanar més rigor i professionalitat als artesans festers, en referència al trencament de la carrossa del capità cristià 2023 per culpa de materials deficients. Va haver un incident a causa d'un colp de calor per part d'un assistent. Es va llegir una exhaustiva crònica de la Trilogia Festera Alcoyana del passat abril per part de Natxo Lara.

Les filaes Aragonesos i Abencerrajes van arrancar les seues alferecies presentant la fiança dels anys de càrrec 2024-2025. En el cas de la filà mora, les fortes vinculacions musicals han fet que l'objecte elegit per a la fiança siga una guitarra de canya. És l'instrument amb el que s'interpreta a la Segona Diana el pasdoble "El Desgavellat" de Julio Laporta Hellín i per això es veia la partitura de la peça musical. La filà Aragonesos va presentar com a fiança un pergamí daurat amb el nom de tots els seus nombrosos components, incloent els fundadors. Quico Cano Arjona, alférez moro 2024 i Santi Castelló Brotons, alférez cristià 2024, van ser molt aplaudits en el seu nomenament. Estaven presents el capità cristià 2024, Dani Cano Canales de la filà Alcodianos i el capità moro 2024 de la filà Mudéjares, Jordi Peidro Torres acompanyat de la seua favorita Pepa Puchades. Les Festes de Sant Jordi 2024 començaran el dissabte 20 d'abril cantant l'Himne de Festes i les Entrades es celebraran el dia 21 per a coincidir en diumenge. La Trilogia Festera Alcoyana acabarà un dia abans de lo tradicional, el 23 d'abril amb l'Alardo i l'Aparició de Sant Jordi. Acte on el protagonista serà Mauro Abellán, encara que el xiquet no l'ha viscut en directe desde abans de la pandèmia quan era molt xicotet. L'any que ve hi haurà varies esquadres especials degut al Centenari de la filà Mozàrabes i el 150 aniversari de la filà Ligeros. L'efemèride s'havia tingut que fer en 2023 però la pandèmia va retrassar els anys de càrrec i tenien la capitania mora. La filà Ligeros va nàixer en maig de 1873, uns mesos abans de la Revolució del Petroli. Les filaes Vascos i Miqueros tindran les esquadres d'enmig 2024.

L'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi va finalitzar escollint al Sant Jordiet 2024 per atzar. Nicolás Sánchez Linares, com a Sant Jordiet 2023, va triar la boleta on estava el nom de Mauro Abellán Bravo. El seu pare és fester de la filà Judíos desde els anys 90 i no ha perdut el seu vincle amb Alcoi i el col·legi la Salle encara que viuen fora desde que es va posar a treballar. Vivint en el barri residencial de Las Rozas ens podem fer una idea de l'estil de vida pijo d'aquells madrilenys. Per tant tindrem un nou ric com a Sant Jordiet 2024. La filà Judíos està molt contenta de tornar a tindre un Sant Jordiet i segur que acompanyaran a Mauro Abellán Bravo per tot lo alt. Com a curiositat, la filà Judíos tenia vincles familiars amb el Sant Jordiet 1964. Però fa 60 anys el xiquet Ismael Peidro Boronat formava part oficialment de la filà Vascos. Per tant la última volta que la filà Judíos va desempenyar el càrrec de Sant Jordiet va ser just abans de la Guerra Civil Espanyola. En concret Federico Jornet Soler en 1935 i 1936 i José Monllor Raduán en 1930 i 1931. La filà Judíos va tindre al Sant Jordiet als anys de la Segona República Espanyola i desprès ja no havien estat beneficiats per aquest càrrec. Però encara que l'extrema dreta torna a tindre poder als governs la situació és distinta de la d'aquells anys convulsos d'anticlericalisme i debats polítics en la que es va fer popular la frase "El Sant Jordiet s'ha fet republicà i envés de matar moros, ara mata capellans". D'aquesta forma la filà Judíos enllaça l'esquadra d'enmig 2023 amb l'any de Sant Jordiet 2024. Moltes felicitats!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites