Analytics

lunes, 8 de abril de 2024

GLÒRIA I GLÒRIA INFANTIL ALCOI 2024

La pluja no va permetre que la Glòria Major es celebrara en el dia assenyalat: 31 de març de 2024. El Diumenge de Pasqua a les 10 del matí caïa a Alcoi una aigua que danyaria als instruments dels músics. Així que les autoritats van decidir suspendre l'acte quan tots els glorieros estaven ja maquillats a l'Ajuntament. Els dinars i actes interns de cada filà van continuar durant tot el dia però també es va cancel·lar la tradicional "Entraeta del berenar" per als xiquets i xiquetes. Sols es va poder fer la Processó dels Xiulitets, en la que la que la Verge Maria en veloç carrera es va retrobar amb Jesús Ressuscitat. 

El dia 1 d'abril si es va poder celebrar la Glòria amb normalitat desprès de l'aplaçament obligats pel mal temps. Els heraldos, els timbalers i trompeters i la banda de música Societat Unió Musical d'Alcoi van encetar l'acte al so de pasdobles sentats. David Antolí es despedia del càrrec de Sargento Moro desprès de molts anys arrancant la Glòria, amb el Coronavirus per mig. El fester de la filà Ligeros tenia unes faccions musulmanes que el van ajudar a clavar-se en el paper i dirigir als gloriers de les 14 filaes mores i a la banda Societat Musical Nova d'Alcoi.

Jordi Seguí és el segon any que representa al Sargento Cristià i va patir la incertesa de l'oratge. El fester de la filà Alcodianos va viure una arrancà màgica a la Plaça d'Espanya. Però el moment més especial va ser quan va girar l'esquadra al capità cristià 2024, que també és de la filà Alcodianos. No va ser l'única parada, ja que també se li fa un homenatge al Casal de Sant Jordi i al patró al seu Temple del carrer Santo Tomás. La banda de música més vella de la ciutat, la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi va acompanyar al bàndol cristià. A l'acabar a les 2 del migdia es va disparar una forta mascletà a la Plaça d'Espanya, lloc on comença i acaba aquest pròleg.

Amb el cel encapotat es va celebrar la Glòria Infantil 2024. Els xiquets i xiquetes de les 28 filaes i les 2 xiquetes Sergentetes van arrancar al Partidor en el matí del 7 d'abril de 2024. Va haver més presència femenina a la Glòria Infantil que a la Glòria Major de la setmana anterior. Però els canvis són mínims, com es va poder veure al simple canvi de color de la faixa de la filà Benimerines. S'està treballant en algunes filaes per a que enguany ja existisquen els trages únics que no diferencien per gènere, encara que el president de l'Associació de Sant Jordi vol que el procés es faja en calma. La jove festera de la filà Cordoneros Aitana Cantó es va estrenar com a Sergenteta Mora. Precisament el pasdoble "Aitana" de Tomás Olcina va ser el que va interpretar la banda Societat Unió Musical d'Alcoi. Ona Santonja va pregonar les Festes d'Alcoi com a primera Sergenteta Cristiana de la filà Alcodianos, que a més a més enguany desempenya la capitania cristiana. A pesar dels nervis de l'arrancà, el públic va aplaudir i recolzar al futur de Nostra Festa, i també a la banda Corporació Musical Primitiva d'Alcoi amb el pasdoble "El Desitjat". Desprès d'un descans a la Glorieta, la Glòria Infantil va continuar fins a la Plaça d'Espanya, tancant-se el matí fester amb una sonora mascletà.

Els actes previs a la Trilogia Festera Alcoyana continuen, desprès de que la Glòria i el descobriment del Cartell de Festes 2024 coincidiren en el dia 1 d'abril. Entre setmana es farà el Trasllat de la figura de Sant Jordi el Xicotet, amb la participació del Sant Jordiet Mauro Abellán de la filà Judíos. Una processó alegre però solemne que està vinculada a la vesprada del 15 d'abril, enguany quatre dies abans de la interpretació de l'Himne de Festes. Les entraetes nocturnes estan sent un èxit de participació, i encara falta que moltes esquadres de negres amb els seus cavalls desfilen pel carrer Sant Nicolau durant el pròxim cap de setmana. De moment anem a recordar el vídeo de la Glòria Infantil 2024.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites