En aquesta ocasió els típics patges no estan representats al Cartell però si molts elements distintius d'Alcoi. Haguera sigut una bonica casualitat que en un any en el que els patges han rebut tantes crítiques i atacs foren els protagonistes del Cartell de la Cavalcada d'Alcoi. Però el personatge principal és el rei Melchor amb la seua corona i la barba blanca. Un ull un tant inquietant està pintat sobre un fons de color rosa que no s'associa gens amb el Nadal alcoyà. A l'altra part del Cartell es poden observar diminuts dibuixos de la burreta, un arbre de Nadal, escales i regals, l'estrela, el camell i el Campanar entre altres.
La tipografia és senzilla i a més a més va ser un dels aspectes puntuats junt a tècnica, colors, composició, simetria matemàtica, originalitat i presentació. A l'interior de l'Ajuntament hi ha una exposició amb les 44 obres presentades al concurs del Cartell 2018. Entre els més destacats i que més comentaris positius ha rebut està el Cartell de Rosa Moltó, junt a molts més que s'han valorat igual o millor que el Cartell guanyador de Óscar Climent. L'autor va nàixer en novembre de 1988 i representa a la perfecció l'estil jove que caracteritza els Cartell de la Cavalcada.
El dia 1 de desembre es va penjar públicament el Cartell de la CXXXIII Cavalcada de Reis Mags a la façana del Consistori i a la Plaça Espanya no van fallar els xiquets cantant nadaletes. Era una cita obligada per al regidor de Festes Raül Llopis i l'alcalde Toni Francés. Óscar Climent va atendre a la premsa i va rebre felicitacions per la seua obra, dirigida a un públic infantil.
El dia 1 de desembre es va aprofitar per a iniciar el Nadal alcoyà, coincidint amb el principi de l'últim mes de l'any. A part del Cartell de la Cavalcada la gran novetat era l'encesa de les llums ornamentals. Molt anunciada havia sigut la creació d'una enramada pròpia amb els trets identificatius d'Alcoi. La veritat és que el resultat és magnífic i estèticament queda molt bonica, sobretot al carrer Sant Nicolau. Fins hi tot ha fet rectificar a alguns crítics que veien massa simple l'enramada alcoyana. L'únic problema és que serà igual per a tots els anys i pot arribar a cansar. La gràcia de les llums de Nadal és que cada any canviaven i la Cavalcada resultava diferent en cada edició, encara que alguns anys la il·luminació va dur polèmica.
L'expectació era màxima perquè les noves llums s'havien presentat amb mesos d'antelació i alguns dubtaven de si serien vistoses o quedarien pobres el dia 5 de gener. L'enramada és d'un color blau que en la llunyania s'aprecia blanca i la decoració està inspirada en la famosa Casa del Pavo, símbol de l'epoca modernista d'Alcoi. Al centre hi ha un rei mag rodejat per un oval. El rei d'una llum més groga sembla que va vestit d'or damunt del seu camell. L'estrela de Betlem i la corona de rei deixa clar que són unes llums realitzades per al Nadal d'Alcoi exclusivament, la ciutat amb la Cavalcada més antiga d'Espanya. Foto de Kiko Templario.
Amb les llums especials penjades per tot Alcoi ja poden vindre els Reis Mags d'Orient. I la promoció no s'ha parat ni amb el debat pel racisme dels patges, un inesperat atac a la nostra tradició que ha unit a Alcoi i fins hi tot hi ha una recollida de firmes en internet a favor dels patges paqueters. La guia del Nadal té un vídeo on queda demostrat perquè Alcoi és la ciutat del Nadal.
Juan Javier Gisbert Cortés li donarà veu al Bando Reial el dia 4 de gener de 2018. L'esperat dia de la burreta serà especial per a tots els xiquets i xiquetes que volen entregar les cartes a Melchor, Gaspar i Baltasar. Dins de les bústies quedaran els desitjos i tots els regals demanats pels alcoyans. Juan Javier Gisbert és un home de teatre, molt involucrat en la cultura alcoyana i el mon artístic. Però segurament el seu personatge més reconegut és el d'ambaixador moro en les Festes de Moros i Cristians. Desde 2012 exerceix aquest paper diplomàtic i ara pot sumar al seu currículum ser l'Emissari Reial en la Trilogia dels Reis Mags 2018.
Tractant-se de l'any Joan Valls era evident que el Bando escollit tinguera relació amb el poeta local. Òbviament serà un Bando Reial en valencià i que ha estat recuperat desprès d'estar en l'oblit desde els anys 60. Una bona iniciativa declamar Bandos Reials inèdits que podria tindre continuïtat. El dia 4 de gener de 2018 es culminarà l'any de l'aniversari de l'escriptor Joan Valls quan tots els alcoyans escolten atentament el text del Bando Reial. Un altre dels nombrosos homenatges pòstums que ha rebut Joan Valls durant el 2017.
Però abans del dia la Burreta es celebrarà l'acte de les Pastoretes el matí del 31 de desembre. Sols resta desitjar a tots els alcoyans que acaben bé l'any i li donen una festiva benvinguda al 2018 en la nit de Cap d'Any. Esperem que siga un any fructífer per a Alcoi i que començe amb la màgia del Nadal i la vinguda dels savis Reis Mags. També viurem amb entusiasme les futures Festes de Sant Jordi, en un mes d'abril principalment important per a les filaes Navarros, Verds, Tomasines i Magenta. Ens sumem a la seua il·lusió. Per la nostra part el blog http://moroscristiansdealcoi.blogspot.com.es/ continuarà a ple rendiment i funcionant els 12 mesos de l'any com sempre. Hi han moltes sorpreses i novetats pensades per a 2018, així que FELIÇ ANY NOU!