Analytics

jueves, 31 de agosto de 2023

RETRANSMISSIÓ ENTRADES 2023

La televisió pública valenciana va fer un ample desplegament per a donar a conèixer les Festes de Sant Jordi 2023. À Punt va estar tot el dia 22 d'abril a Alcoi retransmetent l'Entrada Cristiana i l'Entrada Mora on les filaes protagonistes eren Cruzados, Gusmans, Alcodianos, Ligeros, Judíos i Mudéjares. Els vídeos no estan pujats a Youtube però podeu accedir als següents enllaç:
També la televisió comarcal va tindre accès a un balcó del carrer Sant Nicolau per a explicar minut a minut les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2023. Pàgina 66 es va encarregar de la informació en directe de la Processó General desde el carrer Santo Tomás.

La normalitat absoluta que van viure les Festes de Muro 2023 desprès de la pandèmia es va comprovar als directes de TVA. La televisió de la comarca va connectar en directe el dissabte i el diumenge de maig en que van celebrar les Entrades. El primer dia va ser el torn de les filaes cristianes encapçalades pels Contrabandistes i la segona vesprada la filà Tariks i les hosts de la mitja lluna van arribar pel nou recorregut. En honor a la Mare de Déu dels Desamparats, és una festa feta pel poble i per al poble.

Agost ha sigut molt intens per als amants de les Festes de Moros i Cristians. El dia Sant Hipòlit tenien una cita en Cocentaina, on TVA va retransmetre les dos Entrades seguides. Ajo Valls feia entrevistes en directe i contava els boatos de les filaes Cavallets, Gentils, Llana i Guàrdia Jalifiana. A més a més hi havia dos punts de connexió: Al Passeig del Comtat i a la plaça del Pla on les filaes giren l'esquadra a la tribuna d'autoritats. Les polèmiques de la pólvora, Roperia Ximo Pascual, la filà Bereberes i la filà Muladies, la banda Unió Musical Contestana, el 25 aniversari de la mort del mestre José Pérez Vilaplana i les acusacions de la família de Gustavo Pascual Falcó sobre l'autoria de "Paquito el Xocolatero" han empanyat la germanor de les Festes de Cocentaina 2023.

À Punt també va retransmetre les Entrades d'Ontinyent del passat 25 d'agost. Els capitans de les filaes Cides i Mozàrabes i els abanderats de Cruzados i Benimerines van oferir grans espectacles i ballets. Més de 8 hores en directe comandats per l'alcoyà Ferran Cano que ja té un gran bagatge com a periodista i coneix molt bé les nostres tradicions. Al següent enllaç teniu la retransmissió completa de les Festes de Moros i Cristians de la capital de la Vall d'Albaida: https://www.apuntmedia.es/retransmissions/festes/25-08-2023-entrada-mora-d-ontinyent_134_1639759.html Per altra banda, els mitjans de comunicació comarcals van retransmetre la Baixada del Santíssim Crist de l'Agonia. Aquesta emotiva Processó del dissabte 26 d'agost de 2023 va estar marcada per la pluja per segon any consecutiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites